V máji sa na cestách Prešovského kraja zabili traja ľudia, od začiatku roka 27

09.07.2003 Celý región

Dovedna 529 dopravných nehôd zaznamenal v máji t. r. krajský dopravný inšpektorát polície v Prešove na cestách v tomto regióne. Tri osoby pri nich zahynuli, ...
Dovedna 529 dopravných nehôd zaznamenal v máji t. r. krajský dopravný inšpektorát polície v Prešove na cestách v tomto regióne. Tri osoby pri nich zahynuli, ďalších 23 utrpelo ťažké zranenia a 128 osôb sa zranilo ľahšie. Výšku škôd pri nehodách odhadli na bezmála 28, 5 milióna Sk.

Z prehľadu nehodovosti, ktorý novinárom poskytla krajská policajná hovorkyňa v Prešove Magdaléna Fečová vyplýva, že za prvých päť tohoročných mesiacov sa na cestách kraja stalo 2604 dopravných nehôd, čo je o 335 prípadov viac ako za rovnaké obdobie minulého roka. O život pri nich prišlo 27 ľudí, ťažké zranenia utrpelo 92 osôb a ľahké zranenia 382. Na jednej strane počet usmrtených ľudí poklesol v porovnaní s tým istým obdobím roka 2002 o jeden prípad, na druhej strane nepriaznivo rastie počet smrteľných zranení pri dopravných nehodách v okresoch Poprad, Prešov, Kežmarok a Svidník.

Celková škoda dosiahla odhadom výšku 162, 3 milióna Sk.
Z 2286 dopravných nehôd zavinených vodičmi motorových vozidiel polícia zaznamenala \"asistenciu\" alkoholu v 117 prípadoch, čo predstavuje jeho vyše päťpercentnú účasť na celkovom počte havárií spôsobených ľuďmi za volantom. Najčastejšou príčinou nehody z viny vodičov motorových vozidiel zostáva naďalej nesprávny spôsob jazdy, nasleduje porušenie základných povinností a na treťom mieste je neprimeraná rýchlosť. Najviac nehôd sa stalo v okresoch Poprad (592) a Prešov (587), najmenej v okresoch Medzilaborce (15) a Stropkov (73).
(jj)
 

Vyberte región